Forum  Strona Główna

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj

LIST OTWARTY W SPRAWIE USTAWY KOMBATANCKIEJ
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Witold Sypniewski
Nowy Użytkownik

Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 3

PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 2:02 pm    Temat postu: KOMISJA HAZARDOWA - MARYNARZ CZY BEREK KUCANY ?? Odpowiedz z cytatem

Jestem pod wrażeniem skuteczności Posła Mgr Inż Mirosława Sekuły jako przewodniczącego komisji tzw. "hazardowej". Ustanowił dwuosobowe prezydium komisji. Każdą decyzję prezydium może teraz przeforsować przy - w najgorszym razie - tylko jednym głosie sprzeciwu. Daremne są uciechy głosujących za przywróceniem posła Wassermana i posłanki Kempy do składu komisji, albowiem Pan Przewodniczący Poseł Mgr Inż Poseł Mirosław Sekuła może uchwalić tryb szczególny zadawania pytań przy tylko jednym głosie sprzeciwu w prezydium. Na przykład może uchwalić, że każdy z członków komisji może zadać po trzy pytania pod warunkiem, że dwa z tych pytań będą skierowane do posła Wassermana i posłanki Kempy. W ten sposób Pan Przewodniczący Mgr Inż Poseł Mirosław Sekuła może skazać posła Wassermana i posłankę Kempę na wieczny status świadków w komisji hazardowej.
Oczywiście Pan Poseł Przewodniczący Mgr Inż Mirosław Sekuła może okazać się wielkim liberałem oraz ludzkim panem i postanowić na przykład, że tego i tego dnia pytania zadawać będzie ten z członków komisji, który wygra w marynarza.
Osobiście polecałbym jednak inny sposób - zabawę w berka kucanego. Bo to i trochę ruchu będzie i lepsze ukrwienie mózgu, czego Panu Posłowi Przewodniczącemu Mgr Inż Mirosławowi Sekule serdecznie życzę.
Witold Sypniewski
______________
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
slako
Weteran Forum

Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 269

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 9:54 pm    Temat postu: Uchwała PIS z dn. 21.02.2010 Odpowiedz z cytatem

Warszawa 21.02.2010

Uchwała nr.02/II/2010
Zjazdu Okręgowego okręgu 19-20 Warszawa
z dnia 21.02.2010

Zjazd Okręgowy Prawa i Sprawiedliwości w Warszawie, apeluje do Marszałków Sejmu i Senatu oraz Prezesa Rady Ministrów Rzeczpospolitej Polskiej o niezwłoczne zakończenie prac i pilne przyjecie ustawy kombatanckiej, ustawy o weteranach, ustawy o zadośćuczynieniu i odszkodowaniu dla działaczy niepodległościowych.

Uznajemy konieczność szybkiego wprowadzenia w życie wyżej wymienionych ustaw, za moralny obowiązek całego narodu Polskiego wobec bohaterów Podziemia i wszystkich działaczy opozycji niepodległościowej.

Przewodniczacy Zjazdu Okręgowego

Mariusz Błaszczak
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów